Loading

KALLE CARMBACK

Jag föddes 1979 som ett oskrivet blad och blev en tvåbarnsfar som arbetar främst med rörlig media men vill försöka jobba mycket mer med det skrivna ordet. Sedan hösten 2016 har jag lämnat mina uppdrag inom tv – som redaktör och redigerare och arbetar nu med storytelling och contentmarketing som filmproducent på Brid Content. Jag gillar att vara på kontoret och jaga uppdrag, skriva manus och förbereda en film – men mitt hjärta bankar lite extra  vara ute på plats och driva en inspelning i mål – att hitta på, vända och vrida, att skapa något som förhoppningsvis blir fantastiskt.

UTBILDNINGAR OCH MANUS

Bild 2014-05-19 sv-vitJag har hållit på med film, teve och reklam i hela mitt yrkesverksamma liv. Direkt efter gymnasiet kom jag in på Stockholms Filmskola och sen satte jag igång. Först med egna kortfilmer, musikvideos, dokumentärer – sen som klippare av andras projekt. Under denna period skrev jag också mycket manus och skrev teveserier och långfilmer för bland andra Sweetwater, Vintergatan film och TV, Jarowskij och Yellowbird. Skrivandet har alltid funnits hos mig och vill inte släppa taget. Jag har just avslutat en Copywriterkurs på Berghs School of Communication och känner mig peppad och upplyst.

REKLAM & TV

2005 fick jag en fot in i reklambranschen och jobbade flitigt under några år som live feed klippare dvs en som sitter och klipper direkt på plats för att säkerställa att det blir en film vid slutet av de korta, intensiva inspelningarna. Jag knöt många kontakter och lärde mig oerhört mycket. Jag har jobbat på inspelningar av filmer till ICA, IKEA, Com Hem, HM, MQ, COOP, Max och något femtiotal till. Läs mer om detta i mitt CV.

2012 bytte jag riktning lite jag jobbade mer och mer som redigerare inom teve. På OTW jobbade jag som redaktör/redigerare på Mitt liv som Jockey och de senaste året har jag varit på Brand New Content och klippt program som Roy Fares –United States Of Cakes, Sladjan och Bojans Sverige, Fotbollsgalan, Svenska Hjältegalan och Vardagspuls.
2016 var jag en sväng på Postlådan och klippte Peg på Turné och Händig Man Sökes.

2016 > bytte jag riktning ännu en gång och blev alltså producent på Brid Content. Och hur det slutar och när/om nästa riktningsbyte sker får framtiden avslöja.

BARNKULTUR

Vid sidan av filmskapandet bankar mitt hjärta för barnkultur i alla dess former. Jag debuterade med barnboken Manne Gräver ett hål (B.Wahlströms förlag) år 2012. Boken om Manne gav mersmak och utvecklades till en show > skiva > föreställning. Föreställningen, som är fyrtio minuter, hade premiär på Kulturhuset den 21 November 2015 och här även spelats på Nefertiti i Göteborg och kommer spelas ytterligare två gånger i Stockholm under höst/vinter 2016.

Barnkulturen, musiken och sagoberättandet väckte tankarna på ett musikalisk sagosamarbete med jazzmusikern Nils Berg som kommer mynna ut i en podcast för barn med premiär under 2017.

Jag sysslar även lite med webbsidor och skojar med musik, främst som textförfattare och har texter lite här och där – en del med Hängslena Brinner, lite med My & Mats, samt vår egen skiva med musiksagan om Manne.

 

Läs gärna mitt CV eller min  fullständiga meritlista.