Loading

”Hey Babe” i produktion

Posted by Kalle Carmback in Musikvideo on februari 6, 2014

Viljan till att göra allting perfekt, det är min begränsning. Och sedan jag började jobba professionellt med film drogs jag med i den något felaktiga känslan som är: ska det bli bra behövs det minst en miljon kronor i budget och trettio personer i teamet. Det begränsar. Oerhört.

Men för en vecka sedan släppte jag alla visioner om den perfekta inspelningen och samlade ett gäng goda vänner i ett hus i Nacka och bara körde. Tanklöst och lustfyllt. Och jag känner, trots tusen misstag, att det blev bra.

heybabe2Hey Babe är en hybrid mellan en kortfilm och en musikvideo. Det är en film med stora känslor, yviga gester och ett mycket sorgligt slut. Mer än så vill jag inte avslöja just nu.

Mats Eriksson spelar gitarr. Tobias Sondén gör en fantastisk insats i sin tolkning av ”Mannen”. För fotot står Joel Rhodin – tidigare mer känd för sina stillbilder – men uppenbart är att när Hey Babe får premiär tar Joels karriär en ny riktning. Det är så fint! Stilig insats även från andrafotografen Joakim Rolandsson.

Hey Bebe är just nu i redigeringen och när den släpps ut till världen – och i vilket forum den släpps – det återstår att se.
Rättelse: Nu, några år senare inser jag att den entusiasm jag kände när jag skrev ovanstående text var något felaktig. Alla inblandade gjorde ett fantastiskt jobb men det var för ogenomtänkt, hastigt och spontant och de miljoner jag talade om i ingressen hade verkligen  behövts. Hey Bebe kommer aldrig släppas ut till världen. Tyvärr.