KALLE CARMBACK

TV, film, web & text

Föräldrabloggar

Categories

Jag har drivit två ”pappabloggar” och håller en tredje vid liv med konstgjord andning. Jag vill gärna men har inte riktigt tid att göra det så dedikerat idag som jag gjorde förr.

Allt började med en blogg jag startade 2006 bara för att jag ville skriva. Jag döpte den till Conversation, efter mitt produktionsbolag och trodde väl att det skulle komma att handla om filmskapande. Men så blev jag ju pappa strax därefter och relativt snabbt kom bloggen bara att handla om Allan. Och när jag förstod att det var så, att det var en pappablogg jag skrev och inget annat – kände jag mig tvungen att göra det tydligare.

Pappa Kalle drog igång 17 oktober 2009 och lades ner drygt tvåhundra inlägg senare. Den var relativt populär och hade en hel del läsare. Dock tog jag min uppgift på för stort allvar och ägnade väldigt mycket obetald tid åt min skapelse. Tillslut funkade det inte längre – jag höll på att bränna ut mig. Dessutom kände jag,  ju äldre och mer medvetna mina barn blev,  att den var för utelämnande. Jag ville bli mer anonym.

Jag hade ett uppehåll men saknade berättandet och för ett år sedan började jag om igen. Tredje gången gillt. Jag tog bort pappan och jag tog bort Kalle och startade pappskalle.se   – tänkt som en mer anonym föräldrablogg. Jag ville posta ett inlägg i veckan men det har gått sådär. Kanske borde jag försöka sätta en rutin på detta. Det är ju väldigt kul att skriva blogg.